Helppoja keinoja tienata helposti rahaa

Helppoja keinoja tienata helposti rahaa
Helppoja keinoja tienata helposti rahaa

Joskus eteen voi tulla äkillinen rahantarve, jolloin oma mielikuvitus täytyy laittaa töihin. Silloin olisi hyvä tietää, millaisia rahan ansaintakeinoja on olemassa. Ja niitähän on. Tällä sivulla kerromme helpoista keinoista, jotka sopivat kokeiltavaksi lähes kaikille. Tällä sivulla kerromme vain keinoista, joilla on mahdollista tehdä nopeasti rahaa. Muitakin keinoja on toki olemassa, mutta emme keskity tällä sivulla pitkäaikaisempiin tulonhankkimiskeinoihin.

Tällä sivulla mainittujen keinojen kokeilemiseksi et tarvitse omaa rahaa. Toki esimerkiksi käsitöiden tekemiseksi vaaditaan tarvikkeet, mutta muutoin tällä sivulla mainitut keinot ovat mahdollisimman helposti käytettävissä.

On hyvä muistaa, että rahan tekemiseksi tulee nähdä vaivaa. Siispä nopean rahan tekemiseksi on oltava valmis tekemään itse töitä ja näkemään vaivaa. Ilmaisia keinoja on harvassa. Seuraavilla keinoilla voit ansaita itsellesi suhteellisen helposti rahaa. Helpolla tarkoitamme mahdollisimman pientä vaivannäköä tulojen saamiseksi.

Ansaitse näillä keinoilla

Jos tarvitset rahaa nopeasti, kannattaa käydä penkomassa omat kaapit ja katsoa, löytyisikö niiden uumenista myytävää. Esimerkiksi vanhat astiastot ja hyväkuntoiset vaatteet menevät kaupaksi. Jos sinulla on arvokasta merkkitavaraa tai antiikkia, ne saattaa olla helpompi myydä esimerkiksi antiikkiliikkeen kautta nettikirppisten sijaan. Jos tavaraa on paljon, hyvä keino laittaa tavarat myyntiin on viedä ne kirpputorille.

Koiran ulkoilutus, kissan ruokkiminen tai ruohonleikkuu ovat mukavia töitä, joiden myötä voit auttaa tarvitsevia. Moni etsii esimerkiksi lomamatkan ajalle kissan tai muun eläimen hoitajaa. Tämä on yleensä helppo homma ja kissankin hoito vaatii vain ruuan antamisen ja hiekkalaatikon siivoamisen. Muita tällaisia naapurustossa tehtäviä töitä ovat esimerkiksi haravointi, lumityöt, ikkunoiden pesu, renkaidenvaihto, auton sisäsiivous tai lastenhoito. Voit mainostaa toimintaasi esimerkiksi Facebookin kautta tai jakamalla naapurustoon esitteitä, joista löytyvät yhteystietosi.

Tietyt harrastukset voidaan muuttaa tulonhankkimiskeinoksi. Yksi hyvä esimerkki tästä ovat käsityöt. Jos olet harrastanut käsitöitä jo pidempään, osaat kokemuksellasi tehdä esimerkiksi villasukkia tai muita käsitöitä, joita voi myydä. Ihmiset arvostavat tänä päivänä käsitöitä ja moni haluaa mielellään ostaa niin neuleet kuin koriste-esineetkin käsityöläiseltä. Käsitöitä voi myydä esimerkiksi netin tai myyjäisten kautta. Myyjäisiin pääsee myymään usein vain kysymällä tai pienellä pöytämaksulla.

Onko sinulla aktiivinen blogi tai nettisivu? Jos sivustollasi on liikennettä, hyvä lisätulokeino on affiliate-markkinointi. Tämä tarkoittaa, että etsit yhteistyökumppanin (esimerkiksi jonkun tuotteen myyjä) ja lisäät sivuillesi affiliate-linkin. Kun sivustosi kävijä klikkaa linkkiä ja tekee ostoksen yhteistyökumppanisi sivuilta, saat tästä palkkion. Affiliate-markkinointi voi parhaimmillaan olla hyvinkin tuottoisa keino ansaita rahaa passiivisesti.

Helpot keinot usein väliaikainen ratkaisu

On hyvä muistaa, että helpot rahantekokeinot eivät välttämättä ole pysyviä ratkaisuja, vaan niiden avulla voidaan tuoda hetkellinen helpotus. Esimerkkinä omien tavaroiden myynti, josta saat rahan myyntihetkellä, mutta tulot eivät jatku. Niinpä väliaikaisratkaisujen jälkeen tulisi keksiä muita keinoja, mikäli rahantarve jatkuu.

Toisaalta, jos jatkat samaa toimintaa pidempään, on tällaisesta mahdollista tehdä itselle säännöllinen tulonlähde. Esimerkiksi erilaiset huolto- ja pihatyöt, käsityöt, korjaukset jne voivat hyvinkin olla säännöllisiä tuloja tuovia tehtäviä. Jos teet työsi hyvin, voit saada uusia tilauksia jatkossakin. Parhaassa tapauksessa saat joka kausi uuden tilauksen.

Rahapelisivustot tarjoavat mahdollisuutta rahavoittoihin, mutta täytyy muistaa, että ne eivät koskaan takaa varmaa voittoa. Nopeat nettikasinot ovat hauska ajanvietemuoto. Ja jos satut sellaisesta voiton saamaan, on tämäkin lyhytaikainen hyöty ja väliaikainen ratkaisu. Toisinsanoen, rahapeleistä ei voi saada pitkäaikaista tuloa.

Säästäminen kannattaa

Säästämistä voi suositella kenelle tahansa, mikäli tähän vain on mahdollisuus. Tätäkin voi tehdä hyvin pienilläkin summilla. Kun säästöön laittaa vaikka vain 1-20 euroa kuussa, voi kasaan saada nopeassakin ajassa summan, joka riittää esimerkiksi äkillieen eläinlääkärikäyntiin tai pesukoneen huoltoon. Niinpä säästämistä ei kannata ajatella vain rikkaiden etuoikeutena.

Säästämiseenkin on paljon vaihtoehtoja. Omaa rahaa voi laittaa säästöön oman pankin säästötilille tai sitä voi sijoittaa esimerkiksi salkkuihin tai kryptovaluuttaan. Myös käteistä voi säästää, mutta tällöin kannattaa varmistaa, että säilytät rahaa turvallisesti.

Säästäminen ei toki ole nopea tapa saada rahaa, mutta silloin, kun hätä iskee ja rahaa tarvitaan nopeasti, on hyvä, jos säästössä on rahaa tarvittava määrä tai edes lähelle sitä. Säästäminen on sijoitus tulevaan.